JEG VAR JALOUX PÅ MIN KÆRESTES FORTID

Jeg havde lige rundet de 30, da jeg mødte Karina. Jeg havde været single i et årsKim er lykkelig, da han bliver kærester med Karina. Forholdet kommer på prøve, da Kim opdager, at Karina har en fortid med mange mænd. Spørgsmålet er, om han kan leve med det? tid, efter at min ungdomskæreste og jeg var gået fra hinanden efter syv år. Karina havde derimod været single det meste af sit voksne liv, kun af afbrudt af et to-årigt forhold og et par forbindelser af kortere varighed.

Vi talte selvfølgelig om vores fortid, men det var ikke noget, vi talte specielt meget om. Fortid var fortid, og nu galt det fremtiden, for jeg blev ret hurtig sikker på, at Karina var den kvinde, som jeg ønskede at dele mit liv med.

Da vi havde været sammen i et halvt års tid, skete der noget, som gjorde mig usikker på Karina og ikke mindst på mig selv.

Karina var lige flyttet ind til mig, da hendes fremleje var udløbet, og vi alligevel var sammen hele tiden. Jeg nød, at hun var der, når jeg kom hjem, og jeg elskede at høre hendes stemme, når hun sludrede med veninderne i stuen. Det gjorde jeg også denne aften.

Karina havde besøg af sin veninde Sanne, og jeg havde trukket mig tilbage til kontoret, så de to tøser kunne få lov at snakke uforstyrret sammen. Jeg sad og rodede med computeren, da Sannes klare stemme nåede mig.

– Ja, nu er du jo blevet sådan en sat kvinde, så må jeg jo komme med lidt underholdning til dig, fnisede hun.
Derpå fulgte en lang, detaljeret beretning af, hvordan hun havde scoret en tilfældig fyr i byen.

Pigerne grinede, og jeg forsøgte at lade være med at lytte, men så kom Karina på banen.
– Ja, hvor har vi godt nok scoret mange underlige typer, sagde hun. – Kan du huske, ham der….

– Ja, hvor har vi godt nok scoret mange underlige typer, sagde hun. – Kan du huske, ham der….

Resten fortabte sig i grin, og jeg kunne ikke rigtig koncentrere mig om computeren. Jeg var forvirret. Karina havde aldrig nævnt, at hun havde haft et vildt singleliv med mange mænd, men nu lød det, som om at hun og Sanne havde haft gang i en masse fyre.

Jeg kunne ikke rigtig få det til at passe med det billede, jeg havde af hende. Jeg vidste da, at hun havde kendt forskellige mænd, men jeg havde ikke opfattet hende som en vild femme fatale.

Da Sanne var gået, gik jeg ind i stuen.
– Var det hyggeligt? spurgte jeg henkastet.

Karina nikkede og fortalte, at Sanne havde mødt en ny mand.
– Men de skal næppe giftes, grinede hun. – Han var vist ikke helt Sannes type.

Jeg kunne ikke tie stille: – Gik I meget ud sammen, da du var single?
Karina nikkede: – Ja, men dengang havde jeg jo ikke en sød kæreste at være sammen med. Jeg misunder ikke stakkels Sanne, der stadig er derude på markedet.

Jeg er ikke jomfru

Karina fortalte lidt om Sannes scoringer, og jeg kunne ikke lade være med at spørge, om hun også havde scoret på den måde, da hun var single. Jeg kunne godt selv høre, at jeg lød som en jaloux ægtemand, og Karina virkede da også lidt irriteret.

– Jeg var single i mange år, så selvfølgelig har jeg scoret nogen mænd. Det kommer vel ikke bag på dig, at jeg ikke er jomfru, sagde hun.

– Nej, nej, du taler bare aldrig om det, sagde jeg.
– Kim, søde, hvorfor skal vi snakke om, hvem jeg har scoret? Nu er vi jo sammen, så betyder fortiden ikke noget, vel? sagde hun.

– Kim, søde, hvorfor skal vi snakke om, hvem jeg har scoret? Nu er vi jo sammen, så betyder fortiden ikke noget, vel? sagde hun.

Jeg fornemmede, at hun ikke rigtig ville tale om det: – Jeg ønsker da heller ikke, at du skal gennemgå alle de mænd, du har kendt. Det virker bare, som om jeg ikke må spørge.

Karina blev for alvor irriteret nu: – Sig mig en gang, har du siddet og lyttet til, hvad Sanne og jeg har talt om?

Jeg måtte krybe til korset og indrømme, at der var brudstykker af deres samtale, som jeg havde hørt, og det faldt ikke i god jord. Resten af aftenen var stemningen dårlig, og vi faldt i søvn med ryggen mod hinanden.

Antallet af sexpartnere

Jeg havde egentlig glemt optrinnet, indtil vi et par dage senere så et tv-indslag, hvor der blev talt om antallet af sex-partnere, og jeg spurgte henkastet Karina, hvor mange hun havde været sammen med.

Det var slet ikke ment som snagen, men Karina tog det ilde op.
– Begynder du nu igen? sagde hun. – Det kommer faktisk ikke dig ved.

Det sårede mig, da jeg ikke ønskede, at vi skulle have hemmeligheder for hinanden. Jeg havde selv fortalt hende alt, hvad der var at fortælle. Jeg havde haft tre kærester medregnet Karina, og i mine singleår var det da blevet til lidt flirten. Jeg kunne hurtigt sammenregne antallet af kvinder, som jeg havde været i seng med, og vi endte på syv.

Jeg kunne hurtigt sammenregne antallet af kvinder, som jeg havde været i seng med, og vi endte på syv.

Jeg har bestemt altid opfattet mig selv som en moderne mand, der mener, at kvinder og mænd er lige i alle sammenhænge, og at en kvinde, ligesom en mand, selvfølgelig er i sin gode ret til at dyrke sex med så mange partnere, som hun har lyst til.

Jeg forstod bare ikke, hvorfor Karina ikke ville fortælle mig det, og som dagene gik, blev det til en stor ting i mit hoved. Hvorfor skjulte hun noget så banalt?

En aften sagde jeg til hende, at det sårede mig, at hun ikke stolede så meget på mig, at hun ville fortælle det.
Karina sad og pillede ved vinetiketten. – Hvorfor er det så vigtigt? spurgte hun.

– Søde Karina. Det betyder ikke noget for mig, hvor mange du har været sammen med. Jeg kan bare ikke lide, at vi har hemmeligheder for hinanden, sagde jeg.
– Er du sikker?

Jeg nikkede, og jeg kunne se, at hun tog en dyb indånding. – Ok, så fortæller jeg dig det, hvis du så gerne vil vide det, sagde hun. – Jeg har været sammen med ni.
– Det er da ikke så mange, sagde jeg. – Jeg har været sammen med syv kvinder.

– Men du har også været i fast forhold i mange år, sagde hun.
Et kort øjeblik tænkte jeg, at det var en underlig bemærkning, når hun kun havde to mere på scoringslisten end mig, men så kyssede Karina mig, og jeg glemte alt om gamle scoringer.

Karinas løgn

Da jeg vågnede næste morgen, var Karina allerede vågen. Hun lå og stirrede op i loftet, og hun så trist ud. Jeg aede hende over armen og spurgte, om der var noget galt. Hun rystede på hovedet og trak mig ind til sig, men fornemmelsen af, at Karina ikke havde det godt, kunne ikke helt slippe mig.

Min kæreste var tavs og indesluttet hele dage, og endelig om aftenen fik jeg forklaringen.
– Kim, jeg har det virkelig dårligt. I går fortalte jeg dig ikke sandheden om, hvor mange jeg har været sammen med. Jeg ville egentlig ikke lyve om det, men jeg kunne ikke få mig selv til at fortælle sandheden.

Jeg blev helt kold. Jeg brød mig ikke om løgn, og det kom virkelig bag på mig, at Karina havde løjet om antallet af mænd.
– Jeg har det virkeligt dårligt med, at jeg har løjet, men jeg var bange for, hvordan du ville reagere, mumlede hun og bed sig i læben.

– Karina, jeg er vild med dig, og jeg tvivler på, at du kan sige noget, der kan få mig til at ændre mening, sagde jeg og strøg hende over håret.
Hun kiggede på mig, tørrede en tåre væk og sagde: – Ok, jeg fortæller det. Jeg har været sammen med 19.

Hun kiggede på mig, tørrede en tåre væk og sagde: – Ok, jeg fortæller det. Jeg har været sammen med 19.

19 mænd! Det var nogle flere, end jeg havde regnet med.

Karina kiggede undersøgende på mig: – Er du sikker på, at du kan klare sandheden?
Jeg nikkede: – Jo, jeg skal lige sunde mig. Jeg havde måske ikke forventet, at det var så mange.

Karina så ulykkelig ud: – Jeg vidste, jeg ikke skulle have fortalt dig det.
Hun begyndte igen at græde, og jeg lagde armene om hende.

– Selvfølgelig skal du fortælle mig sandheden. Du er stadig den samme for mig. Det betyder ikke noget.
Desværre viste det sig, at det kom til at betyde alt for meget for mig.

En gammeldags hulemand

Jeg ville virkelig gerne være en forstående og tolerant kæreste, og jeg lod da også, som om at det slet ikke var noget, jeg spekulerede på, for jeg ville ikke være en gammeldags hulemand.

– Nej, nej, det er bestemt ikke noget, jeg har tænkt mere over, løj jeg, da Karina et par dage senere spurgte, hvordan jeg havde det med hendes scoringsliste.

Men jeg havde det skidt med det. Første gang vi havde sex efter hendes afsløring, kunne jeg bagefter ikke lade være med at spekulere på, om hun nu sammenlignede mig med de 18 andre.

Var jeg ligeså god i sengen som dem? Og hvad nu hvis jeg ikke var? Ville hun så droppe mig? Jeg fik overbevist mig selv om, at hun havde prøvet en masse vilde ting og fået masser af fantastiske knald, og at vores sexliv var kedeligt ved siden af det.

Jeg fik overbevist mig selv om, at hun havde prøvet en masse vilde ting og fået masser af fantastiske knald, og at vores sexliv var kedeligt ved siden af det.

Jeg fik ubehagelige billeder på nethinden af Karina og en række svedige, ansigtsløse mænd, og jeg kunne blive helt jaloux over mine egne forestillinger.

Jeg forsøgte at lade som ingenting overfor Karina, for jeg vidste godt, at jeg var tåbelig. Hver gang hun nævnte en mand, kunne jeg ikke lade være med at tænke på, om hun nu havde været sammen med ham. Når hun gik ud af døren om morgen og så godt ud, tænkte jeg på, om hun nu skulle gøre sig til overfor sine kolleger.

En aften, hvor vi var til en 30 års fødselsdag, havde Karina virkelig gjort noget ud af sit udseende. Håret var sat op, makeuppen lagt, hun havde skruet sig ned i en stram, sort kjole og balancerede på et par høje guldstiletter.

Normalt ville jeg være blevet glad og stolt i hele kroppen over, at det var min kæreste, men denne aften tænkte jeg kun på, hvem hun skulle imponere. Var det sådan, hun havde set ud, når hun gik i byen og scorede mænd?

Hele aftenen vogtede jeg på hende, mens jeg iagttog alle de mænd, hun talte med. Jeg havde aldrig før opfattet mig kæreste som en mandemagnet, men nu var jeg sikker på, at alle mændene ville i seng med hende – og omvendt.

Jeg kunne slet ikke slappe af, og jo mere jeg anstrengte mig for at virke normal, jo mere akavet var jeg. Karina spurgte flere gange, hvad der var galt, og jeg kom bare med vrissende svar, om at alt var ok.

Behøver jeg at fortælle, at vi også faldt i søvn med bortvendte rygge den nat?

Sexliv i stå

Det gjorde vi nu tit, for efter Karinas afsløring to måneder tidligere var vores sexliv stort set gået i stå. Jeg havde overhoved ikke lyst, for jeg følte nærmest, at mine 18 forgængere var til stede i lokalet, hver gang vi havde sex.

Jeg følte mig utilstrækkelig i sengen, og samtidig var jeg også vred på mig selv over, at jeg var endt i den situation. Jeg havde klart fået mere viden, end jeg kunne håndtere, og det var min egen skyld. Jeg kunne bare have ladet være med at presse hende til at fortælle mig sandheden.

Når Karina prøvede at lægge op til sex, afviste jeg hende med undskyldninger om, at jeg var træt, stresset – og gudhjælpemig om jeg ikke en aften hørte mig selv sige, at jeg havde hovedpine. Bunden var virkelig nået.

Et aften prøvede Karina igen at lægge sig ind til mig, men jeg skubbede hende væk.
– Kim, vi har ikke haft sex i snart en måned. Vi bliver nødt til at tale om det her, sagde hun.

– Hold nu op med at presse mig. Jeg har ikke lyst, for fanden. Men du er selvfølgelig bedre vant. Du har jo fået rigelig med sex.

– Hold nu op med at presse mig. Jeg har ikke lyst, for fanden. Men du er selvfølgelig bedre vant. Du har jo fået rigelig med sex. Måske skulle du bare tage tilbage til dit vilde singleliv og få noget uforpligtende sex, råbte jeg.

Jeg fortrød ordene i samme øjeblik, som de havde undsluppet min mund.
Karina stirrede vantro på mig.
– Så er du jo ikke ligeglad med min fortid, sagde hun stille. – Det er derfor, du har været så underlig på det sidste.

Jeg forsøgte at protestere, men hun havde jo ret. Jeg kunne jo ikke håndtere, at hun havde været sammen med så mange.

Karina, jeg er virkelig ked af det, for jeg har ikke lyst til at være sådan her. Jeg er sgu jaloux på din fortid, mumlede jeg.
Karina nikkede og begyndte langsomt at tale.

Orkede ikke at sove alene

Karina fortalte, hvordan hun og Sanne var den eneste blandt veninderne, der ikke havde en kæreste. Hvordan hun havde mødt mand efter mand, men at det aldrig rigtig blev til noget. Enten ville han ikke, eller så ville hun ikke selv.

– Du har siddet i dit parforhold i så mange år, at du ikke aner, hvordan det er, at være ude på markedet, sagde hun. – Hvordan det er at møde den ene tåbe efter den anden og håbe, at det bliver til noget.

Hun så trist ud.
– Og ja, sommetider så går man i seng med en mand, fordi man ikke orker at sove alene og har brug for at være tæt på et andet menneske. I virkeligheden handler det ligeså meget om nærhed som om sex. Men tro mig, det kommer aldrig på højde med det, vi har sammen, sagde Karina og tog min hånd.

– Jeg havde nærmest opgivet håbet om, at der også var en mand til mig, da jeg mødte dig, fortsatte hun. – Og jeg er virkelig ked af, at min fortid skal komme i mellem os, men jeg kan ikke lave den om. Du må lære at leve med den, ellers går det ikke.

– Og jeg er virkelig ked af, at min fortid skal komme i mellem os, men jeg kan ikke lave den om. Du må lære at leve med den, ellers går det ikke.

Pludselig kunne jeg mærke, hvor meget Karina egentlig betød for mig, og hvor meget jeg havde savnet hende i de sidste par måneder. Jeg vidste nu, at det vigtigste var, at Karina og jeg var sammen, og så måtte fortiden vige.

Jeg trak hende ind til mig, mens jeg mumlede noget om, hvor stor et fjols jeg var, og hvor vild jeg var med hende, forsvandt vi ned under dynerne.

For første gang i lang tid var jeg sammen med min dejlige kæreste uden at tænke på mine 18 forgængere. Det var jo mig, der var den heldige, for jeg var den sidste i rækken af Karinas mænd.